Foto: EPA/LETA
Glābēji izvilkuši 18 bojāgājušo ķermeņus no vilcieniem, kas pirmdienas rītā sadūrušies netālu no Briseles, otrdien vēsta ārvalstu mediji.

Starp bojāgājušajiem ir 15 vīrieši un trīs sievietes.

162 pasažieri guvuši ievainojumus; viņi nogādāti 14 slimnīcās. Pēc mediķu sniegtās informācijas, 55 cietušie guvuši nopietnas traumas.

Amatpersonas norāda, ka avarējušajos vilcienos vairs cilvēku nav. Tomēr otrdien plānots pacelt vagonus, lai pārliecinātos, vai kāds no pasažieriem netika iesprostots zem tiem.

Divu vilcienu frontālā sadursme notikusi ap pulksten 8:30 pēc vietējā laika (pulksten 9:30 pēc Latvijas laika) Halles pilsētā 15 kilometrus uz dienvidrietumiem no Beļģijas galvaspilsētas.

No trieciena vilcienu pirmie vagoni pacēlušies, sabojājot elektrolīnijas. Avārijas dēļ tika atcelti visi ātrgaitas vilcieni no Briseles uz Parīzi un Londonu. "Thalys" un "Eurostar" satiksme netiks atjaunota arī otrdien.

Saistībā ar avāriju uzsākta izmeklēšana. Kā pirmdien paziņoja vietējās amatpersonas, sadursme, iespējams, notikusi tādēļ, ka viens vilciens, kas bija ceļā no Lēvenas, aizbraucis pie sarkanās semafora gaismas. Savukārt otrs vilciens, kas bija ceļā uz Lježu, ievērojis visus noteikumus, taču braucis ar desmit minūšu aizkavēšanos.

Vilcienos atradušies Halles iedzīvotāji, kuri bija ceļā uz darbu Briselē.

Pirmdien katastrofas vietu apmeklējuši Beļģijas karalis Alberts II un valsts premjerministrs Īvs Leterms, kurš pārtraucis vizīti Kosovā.

Šī ir briesmīgākā katastrofa Beļģijas dzelzceļa vēsturē. 2001. gadā līdzīgas sadursmes rezultātā gājuši bojā astoņi un ievainojumus guvuši 12 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!