Foto: Publicitātes attēli

ASV interneta kompānija "Google" paziņojusi, ka laiž klajā atjauninātas desmit Eiropas valstu un reģionu, tostarp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kartes.

Bez Baltijas valstīm "Google Maps" pakalpojumā jaunākās karšu versijas ir pieejamas arī par Andoru, Bulgāriju, Gibraltāru, Slovākiju, Slovēniju, Spāniju un Ungāriju.

"Vairāk nekā miljards cilvēku ik mēnesi izmanto "Google Maps", lai atrastu ceļu pa pilsētu un pa visu pasauli. Lai palīdzētu šiem cilvēkiem iegūt tieši to informāciju, kas viņiem nepieciešama, "Google Maps" komandā nepārtraukti strādā, lai nodrošinātu, ka ģeogrāfiskie dati mūsu kartēs ir saprotami un precīzi. Lai to paveiktu, esam atjaunojuši desmit Eiropas valstu un reģionu kartes," paziņoja par pakalpojumiem "Google Maps" un "Google Earth" atbildīgais "Google" viceprezidents Braiens Maklendons.

Kartes atjaunotas atbilstoši projektam "Ground Truth", kas tika sākts 2008.gadā. "Google" saņem informāciju par kartēm no atbildīgajām institūcijām visā pasaulē, tad, izmantojot dažādus algoritmus, papildu datus, tostarp no gaisa un satelīta, kā arī "Street View" iegūtos, kā arī cilvēku sniegto informāciju, kartes padara pēc iespējas pietuvinātākas reālajiem faktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!