Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas ārlietu ministrs paziņojis, ka viņa valsts ir gatava ar ASV runāt par ieslodzīto apmaiņas veikšanu, raksta "The Moscow Times".

Ar šo komentāru Lavrovs nācis klajā pēc tam, kad ceturtdien Krievijas tiesa ASV basketbolistei Britnijai Grainerei piesprieda deviņu gadu cietumsodu. Sportisti Krievijas varas iestādes aizturēja februārī par narkotiku kontrabandu.

Baltais nams mudinājis Krieviju pieņemt tās piedāvājumu par Grineres un bijušā ASV jūras kājnieka Pola Velana atbrīvošanu, kuram tika piespriests 16 gadu cietumsods saistībā ar apsūdzībām spiegošanā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien paziņoja, ka Maskava vēlas apspriest šo jautājumu. "Mēs esam gatavi apspriest šo tēmu, bet tikai prezidentu Putina un Baidena izveidotā [saziņas] kanāla ietvaros," sacīja Lavrovs. "Ir īpašs prezidentu izveidots kanāls, un, neskatoties uz atsevišķām publiskajām deklarācijām, tas joprojām darbojas," viņš piebilda.

ASV valsts sekretārs Antonijs Blinkens, kurš pagājušajā piektdienā runāja ar Lavrovu par apmaiņu, sacīja, ka Vašingtona mēģinās panākt sarunas ar Krieviju.

Ziņots, ka Jekaterinburgas UGMK kluba zvaigzni Britniju Graineri februāra izskaņā aizturēja "Šeremetjevo" lidostā, kur viņas bagāžā esot bijuši veipos izmantojami kārtridži ar hašiša eļļu. 31 gadu vecā Grainere tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm. Amerikāniete, kura UGMK kluba rindās četras reizes triumfējusi FIBA Eirolīgā, kopš 2015. gada no pavasara līdz rudenim spēlē Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), bet atlikušo gadu pavada, pārstāvot Krievijas klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!