Foto: EPA/LETA
Grieķijas premjerministrs Georgs Papandreu paziņojis, ka valsts nepārdos nevienu no savām salām Vidusjūrā, lai samazinātu valsts parādu, informē aģentūra “Reuters”.

Premjeru nokaitinājusi vācu tabloīda "Bild" gadu ilgā kampaņa, kurā Grieķija tiek aicināta apsvērt iespēju pārdot daļu no tās daudzajām salām.

Papandreu kategroiski noraida šo  piedāvājumu, norādot, ka salas ir gan daļa no vēsturiskā mantojuma, gan kalpo par balstu tūrisma industrijai.

Viņš arī uzsvēra, ka Grieķija ir saņēmusi no Eiropas Savienības un Starptautiskā valūtas fonda aizdevumus, nevis dāvanas. "Par to tiek maksāti procenti, " atgādina Papandreu.

Tieši Vācijas maksājumi veido lielāko daļu finanšu atbalsta. Iepriekš Berlīne apsprieda iespēju apturēt kārtējo transakciju neesot droša par līdzšinējo aizdevumu mērķtiecīgu izlietojumu.

Grieķija 2010. gadā bija spiesta lūgt 110 miljardu eiro (78 miljardu latu) aizdevumu valsts ekonomikas un finanšu sistēmas stabilizācijai. Tā saņēma citu eirozonas valstu atbalstu, lai tiktu saglabāta visas zonas stabilitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!