Nepopulāras pensiju reformas dēļ Grieķijā ceturtdien notiek vispārējs streiks, kurā piedalās sabiedriskā transporta, lidostu un pasažieru ostu darbinieki, kā arī žurnālisti. Galvaspilsētā Atēnās nekursēja autobusi, tramvaji un metro.
Strādāja vienīgi daži taksometru šoferi, ziņoja aģentūras AFP korespondents no notikuma vietas.

Transporta pakalpojumi bija ierobežoti visā valstī.

Grieķijas nacionālā aviokompānija "Olympic Airways" ir samazinājusi reisu skaitu līdz vienam katrā maršrutā. Arī vilcienu satiksme Grieķijā ceturtdien ir traucēta, bet kuģi, kas pārvadā cilvēkus maršrutos starp Grieķijas salām, no ostām neizbrauca.

Radiostacijas un televīzijas kanāli, kā arī valsts ziņu aģentūras nestrādāja, jo streikam pievienojušies arī žurnālisti.

Tomēr citās jomās strādājošie vispārējā streikā nepiedalījās.

Streiks notiek, kaut arī Grieķijas nodarbinātības ministrs Tass Janničs naktī uz ceturtdienu pieņēma lēmumu iesaldēt pensiju reformas plānus.

Vispārējo streiku organizēja Grieķijas strādnieku konfederācija, kurā ir 600 000 biedru, un valsts ierēdņu arodbiedrība, kurā ir 200 000 biedru.

Atēnās, Salonikos un vēl citās lielpilsētās paredzēts rīkot demonstrācijas.

Streikotāji protestē pret valdības plāniem noteikt vienādu pensijas vecumu vīriešiem un sievietēm - 65 gadus, kā arī samazināt pensiju apjomu, lai cīnītos pret sociālā budžeta deficītu, kas draud pieaugt valsts iedzīvotāju novecošanās tendences dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!