Septiņiem Lietuvas pilsoņiem, kuri tika aizturēti pagājušajā nedēļā Grieķijā, Aleksandrupoles pilsētas tiesa piespriedusi deviņus gadus ilgu cietumsodu par nelegālu imigrantu pārvadāšanu.
Lietuvas Ārlietu ministrijas preses dienests BNS informēja, ka notiesātajiem ir tiesības pārsūdzēt pirmās instances tiesas spriedumu, taču Lietuvas vēstniecībai Grieķijā vēl nav ziņu par to, vai notiesātie lietuvieši to gatavojas darīt.

Vēstniecībā pēc palīdzības viņi nav vērsušies, taču diplomāti solījuši paši izrādīt iniciatīvu un aprunāties ar tautiešiem.

Grieķijas robežsargi ceturtdien aizturēja divus Latvijas un septiņus Lietuvas pilsoņus, kuri nomātos tūristu autofurgonos veda 54 nelegālos imigrantus.

Furgonos bijuši pavisam 54 nelegālie imigranti - 48 Irākas, trīs Afganistānas, viens Pakistānas, viens Ēģiptes pilsonis un viens palestīnietis.

Četri furgoni, pie kuru stūres bija vadītāji no Lietuvas, konfiscēti. Automašīnas iznomātas Vācijā. Aģentūra AFP, atsaucoties uz Grieķijas aģentūru ANA, informēja, ka imigranti samaksājuši cilvēku kontrabandistam Turcijā 3000 ASV dolāru (1800 latu), un tad viņi ar laivu šķērsojuši robežupi Evru (Maricu).

Aizturēšana Grieķijā notikusi starp Sufli un Aleksandrupoles pilsētām, un automašīnas bijušas ceļā uz Atēnām.

Šis nav pirmais gadījums, kad Grieķijā par nelegālo imigrantu pārvadāšanu aizturēti Lietuvas pilsoņi. Vairāki no viņiem jau izcieš sodus Grieķijas cietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!