Grieķijas ekstrēmistu grupējums, kas pazīstams ar nosaukumu "Synomosia Pyrinon tis Fotias" jeb SPF ("Uguns sazvērestības grupa") otrdien uzņēmies atbildību par novembra sākumā pasaules valstu līderiem un ārvalstu vēstniecībām sūtītājām paciņām ar ievietotiem spridzekļiem, paziņoja Grieķijas policija.

Interneta portālam "Indymedia" nosūtītajā vēstulē divi vīrieši, kas tikai aizturēti pēc pirmo vēstuļbumbu atklāšanas un tiek uzskatīti par grupējuma biedriem, atzinās "vēstuļbumbu nosūtīšanā Francijas prezidentam Nikolā Sarkozī, uz Starptautiskās krimināltiesas galveno mītni Hāgā un Beļģijas un Meksikas vēstniecībām Atēnās".

4. un 5.novembrī Grieķijā tikai izsūtīts vairāk nekā ducis paciņu, kurās bija ievietotas sprādzienbīstamas vielas. Sūtījumi bija adresēti Eiropas valstu līderiem, piemēram, Vācijas kanclerei Angelai Merkelei un Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, un ārvalstu vēstniecībām Atēnās.

Grieķijas tiesībsargājošās institūcijas meklē 13 ekstrēmistus, kurus tur aizdomās par līdzdalību SPF, kas Grieķijā tiek uzskatīts par teroristisku organizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!