Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili ir apsūdzējis Krieviju terora aktu vadīšanā Gruzijas teritorijā, raksta BBC. Uzrunā ANO prezidents teica, ka vīrietis, kuru pagājušajā nedēļā Gruzijas spēki nogalināja separātiskajā Abhāzijas provincē, bija Krievijas militārists.
Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins norāda, ka divi vīrieši, kas tika nogalināti šajā incidentā, bija pretterorisma instruktori.

Gruzija jau iepriekš bija apsūdzējusi Krieviju par mēģinājumiem destabilizēt to un atbalstīt Abhāzijas centienus pēc neatkarības. Trešdienas uzrunā Saakašvili teica: "Interesanti, ko Gruzijas mežos darīja Krievijas militārpersona, organizējot un vadot nemiernieku grupu terora misijā? Es vēlos pajautāt mūsu Krievijas draugiem – vai Krievijā nav pietiekami daudz teritorijas? Vai Krievijā nav pietiekami daudz mežu, lai būtu nepieciešamība doties Gruzijas teritorijā un mirt Gruzijas mežos?"

Krievijas vēstnieks ANO uzreiz pēc Saakašvili uzrunas žurnālistiem teica, ka vīrieši bija pretterorisma apmācību centra instruktori, kas tika nogalināti uzbrukumā ar nažiem un šāvieniem galvā. "Šis ir vēl viens pierādījums tai notikumu attīstībai, kādu, par nožēlu, pēdējā laikā veicina Gruzijas amatpersonas. Viņi dara visu, lai veicinātu nesaskaņas," teica vēstnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!