Gruzija ir iesniegusi sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā pret Krieviju, kas pagājušajā gadā pēc diplomātiskām nesaskaņām deportēja simtiem Gruzijas pilsoņu, raksta BBC. Tbilisi pārstāvji norāda, ka tas bijis nopietns pilsoņu tiesību pārkāpums.
Deportācijas sākās neilgi pēc tam, kad Gruzija pagājušā gada septembrī īslaicīgi aizturēja četras Krievijas militārpersonas, kas tika turētas aizdomās par spiegošanu.

Krievijas amatpersonas ir izteikušas neticību par to, ka Strasbūras tiesa pieņems izskatīšanai šo lietu, kā arī apgalvo, ka Krievijai bija tiesības deportēt nelegālos imigrantus.

"Lieta ir balstīta uz simtiem cilvēktiesību pārkāpumu gadījumu, ko veica Krievijas Federācija Gruzijas pilsoņu un etnisko gruzīnu deportāciju laikā," savā paziņojumā raksta Gruzijas Tieslietu ministrija.

Vairāki cilvēki pēdējo mēnešu deportāciju laikā sliktā veselības stāvokļa un nepienācīgās aprūpes dēļ ir gājuši bojā, radot asu reakciju Tbilisi. Gruzijas amatpersonas nav komentējušas, kādu lēmumu tās sagaida no Eiropas Cilvēktiesību tiesas. Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvji norāda, ka šāda rīcība nekādā veidā neveicina attiecību normalizēšanos starp Krieviju un Gruziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!