Vairāk nekā 100 ieslodzīto izbēguši no cietuma Gruzijā, kur notikusi viena no lielākajām cietumnieku bēgšanām šīs valsts vēsturē.
Aptuveni 128 cietumnieki trešdien vakarā izlauzās no Rustavi kolonijas, sarīkojot haotisku dumpi. Pēc amatpersonu teiktā, cietuma ēku satricinājis sprādziens un pirms bēgšanas ieslodzītie iesaistījušies sadursmēs ar cietuma sargiem.

Rajona policijas amatpersona Aleko Bukia sacīja, ka pēc bēgšanas aizturēti 34 cietumnieki, un noliedza masu informācijas līdzekļu izplatītās ziņas, ka daži no izbēgušajiem cietumniekiem ir bruņoti.

Saistībā ar šo incidentu Gruzijas prezidents Eduards Ševardnadze sasaucis valsts drošības dienestu vadītāju ārkārtas apspriedi.

Pēc Gruzijas Tieslietu ministrijas datiem, pēdējo gadu laikā Gruzijā notikušas vismaz 11 cietumnieku bēgšanas no ieslodzījuma vietām.

2000. gadā Gruzijas ieslodzījuma vietu sistēma, ko līdz tam kontrolēja Iekšlietu ministrija, tika nodota Tieslietu ministrijas kontrolē. Taču pirms dažiem mēnešiem Ševardnadze apšaubīja šī lēmuma pareizību, jo atzina, ka Tieslietu ministrija nespēj nodrošināt pietiekami stingru cietumu uzraudzību, tāpēc ieslodzīto bēgšanas gadījumi kļūst aizvien biežāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!