Gruzija ceturtdien paziņoja, ka sūta savu armiju uz Kodori grēdu, kas atrodas pie robežas ar Abhāziju, izraisot negatīvu rezonansi separātistu līderu vidū, kuri pavēstīja, ka tas ir solis "pretī karam".
Paziņojot par armijas nosūtīšanu, Gruzijas aizsardzības ministrs Dāvids Tevzadze teica, ka Gruzijas "galvenais uzdevums ir garantēt cilvēku drošību un novērst tādus incidentus, kādi notika pirms divām dienām", attiecinot to uz neiezīmēto lidmašīnu uzlidojumiem šajā kalnainajā apgabalā otrdien.

Gan Abhāzija, gan Gruzija paziņoja, ka viņu teritorijas bombardējušas lidmašīnas un helikopteri. Abhāzija aviācijas triecienos pret Gruzijas ciematiem pierobežas rajonos apsūdzēja Gruziju, bet Tbilisi - Krieviju.

"Lai garantētu drošību un aizsargātu Kodori grēdas apgabalā dzīvojošos gruzīnus, uz turieni ir nosūtītas Gruzijas armijas regulārās vienības," piebilda ministrs.

Gruzijas Aizsardzības ministrijas amatpersonas apstiprināja aģentūrai AFP, ka karavīri ir jau devušies uz kalnaino apgabalu.

Pirms tam šajā apgabalā neatradās Gruzijas armijas karavīri.

Taču Abhāzijas separātistu prezidenta Vladislava Ardzinbas galvenais palīgs Astamurs Tanja paziņoja, ka šis solis varētu izraisīt plaša mēroga militāro darbību.

"Gruzija cenšas nosūtīt gandrīz 500 karavīru kā papildspēkus Kodori grēdas apgabalā," teica Tanja. Tevdzadzes paziņojums bija "mēģinājums padarīt likumīgas teroristu aktivitātes Abhāzijas teritorijā".

Šī rīcība ir "solis pretim plašu militāro operāciju sākumam, solis pretim karam," piebilda Tanja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!