Gruzijas Bruņoto spēku miera uzturēšanas operāciju komandieris ģenerālis Mamuka Kurašvili, tiekoties ar Abhāzijas miera uzturēšanas spēku vadību, pieprasījis izpildīt Maskavas vienošanās noteikumus par fortifikācijas darbu aizliegšanu konflikta zonā, raksta Krievijas mediji.
"Es paziņoju Krievijas miera uzturētājiem, ka šādas darbības konflikta zonā ir nepieļaujamas, un Gruzijas puse pret to kategoriski protestē," sestdien žurnālistiem pavēstīja Kurašvili.

Kurašvili pastāstīja, ka Krievijas spēku vadība apsolījusi pārtraukt fortifikācijas darbus un aizbērt ierakumus.

"Ja šis solījums tiks izpildīts, mēs rīkosimies adekvāti," teica Kurašvili.

4.martā Gruzijas televīzija ziņoja, ka "Abhāzijas miliči un Krievijas miera uzturēšanas spēki" piespiedu kārtā liek gruzīnu tautības Abhāzijas iedzīvotājiem rakt ierakumus pierobežas rajonos. Savukārt Abhāzijas puse paziņoja, ka tie "ir kārtēji meli. Nekādi Abhāzijas un Gruzijas robežas nocietinājuma darbi netiek veikti. Tieši pretēji, mēs nodevām ANO novērotājiem faktus, ka Gruzijas puse veic savu posteņu nostiprināšanu uz robežas ar Abhāziju."

Abu pušu vienošanās paredz, ka puses drošības zonā nedrīkst veikt nekādus militāras nozīmes inženierceltnieciskos darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!