Foto: Scanpix
Gruzijas Ārlietu ministrija uzskata, ka Krievija izvērš uzbrukuma ieročus Dienvidosetijā un Abhāzijā, kuras Gruzija uzskata par savām okupētajām teritorijām, pirmdien informē portāls "Newsru.com".

Gruzijas ārlietu ministrs Grigols Vašadze pievērsis starptautiskās sabiedrības uzmanību šādai "Krievijas nelikumīgajai un ārkārtīgi bīstamajai rīcībai" forumā par drošības jautājumiem "GLOBSEC", kas notika Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

Pagājušā gada decembrī Gruzija jau nosūtīja Krievijai protesta notu saistībā ar raķešu iekārtu "Smerč" izvietošanu Chinvali rajonā Dienvidosetijā. 2011. gada janvārī Tbilisi pauda bažas par raķešu iekārtu "Točka U" izvietošanu šajā reģionā.

Tbilisi norādīja, ka šādu rīcību var uztvert kā jaunas agresijas sagatavošanu, turklāt šādu ieroču izvietošanu aizliedzot līgums par bruņoto spēku ierobežošanu Eiropā.

Maskavā atgādina, ka Krievijas karaspēks un bruņojums izvietoti Dienvidosetijas teritorijā saskaņā ar divpusējo vienošanos ar šīs republikas varas iestādēm.

Iepriekš Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs atzina, ka Gruzija varētu apdraudēt 2014. gada ziemas olimpiskās spēles Sočos. Līdz ar ir jāveic pasākumi, lai "novērstu provokācijas".

2008. gada augustā notika bruņots konflikts starp Krieviju un Gruziju pēc kura Maskava atzina separātisko Dienvidosetijas un Abhāzijas republiku neatkarību. To izdarījušas vēl dažas valstis. Pārējās  atzīst abus reģionus par Gruzijas teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!