Pēc trešdienas vakarā notikušajām Gruzijas opozīcijas protestētāju sadursmēm ar policiju opozīcijas līderi piedāvājuši risināt sarunas ar prezidentu Mihailu Saakašvili.

Acīmredzami mīkstinot savu nostāju, ka viņi risinās sarunas tikai Saakašvili atkāpšanās gadījumā, ceturtdien opozīcijas līderi pavēstīja, ka vēlētos dzirdēt, vai prezidentam ir citas idejas politiskās krīzes izbeigšanai.

"Mēs esam gatavi sēsties pie galda, taču tikai ar vienu cilvēku - Mihailu Saakašvili, kurš šobrīd ir vienīgais lēmumus pieņemošais cilvēks valstī," kopīgā preses konferencē ar citiem nedēļām ilgo protestu organizētājiem pavēstīja Salome Zurabišvili. "Mūsuprāt, ir tikai viens ceļš - šī cilvēka atkāpšanās un prezidenta un parlamenta vēlēšanas. Ja viņš zina citu ceļu izejai no politiskās krīzes, viņam tas mums jādara zināms," viņš teica.

Kā ziņots, palielinoties politiskajai spriedzei Gruzijā, trešdienas vakarā izcēlās opozīcijas protestētāju sadursmes ar policiju.

Amatpersonas teica, ka policija laidusi darbā stekus, lai izklīdinātu protestētājus, kuri mēģināja pārkāpt žogam un iekļūt policijas galvenajā ēkā. Opozīcija savukārt paziņoja, ka policija šāvusi uz demonstrantiem ar gumijas lodēm, ko amatpersonas gan noliedz. Taču iekšlietu ministra vietniece Eka Zguladze teica, ka incidentā guvuši ievainojumu 22 protestētāji, seši policisti un kāds žurnālists.

Oponenti apsūdz Saakašvili, ka viņš nepareizi rīkojies piecas dienas ilgajā karā ar Krieviju un kļūst aizvien autokrātiskāks kopš nākšanas pie varas pēc 2003. gada mierīgās "rožu revolūcijas".

Pēdējās dienās saspīlējums pieaug, taču amatpersonas sola, ka neatkārtosies 2007. gada novembra notikumi, kad policija laida darbā ūdensmetēju, asaru gāzi un gumijas lodes, lai izklīdinātu tūkstošiem protestētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!