Modes dizainera Maurīcio Guči atraitne Patrīcija Redžāni, kura izcieš 26 gadu cietumsodu par viņa noslepkavošanu 1995.gadā, ir mēģinājusi izdarīt pašnāvību cietumā Itālijas ziemeļos, paziņoja ieslodzījuma vietu sistēmas pārstāvis.
Redžāni trešdien mēģināja pakārties palagā, bet cietumsargi viņu izglāba no nāves.

Atraitnes advokāts sacīja, ka klientei 1992.gadā izdarīta smadzeņu operācija sakarā ar "epilepsiju nopietnā formā". Advokāts nesen pieprasīja nomainīt Redžāni cietumsodu ar mājas arestu, jo viņas veselība esot "pilnīgi nesavienojama ar cietuma režīmu".

Patrīcijai Redžāni 1998.gada novembrī pēc piecu mēnešu ilgas sensacionālas prāvas tika piespriesti 29 gadi cietumā par Guči slepkavības pasūtīšanu.

Milānas apelācijas tiesa martā samazināja sprieduma termiņu līdz 26 gadiem, lai gan apsūdzētāji pieprasīja to pagarināt līdz mūža ieslodzījumam.

Guči tika nošauts 1995.gada martā 46 gadu vecumā pie sava biroja ieejas Milānas biznesa rajonā. Redžāni, kas kopš 1984.gada dzīvoja šķirti no viņa pēc 12 gadu ilgas laulības dzīves, tika apcietināta 1997.gada janvārī.

Firmu "Gucci" nodibināja Maurīcio vectēvs Gučo Guči 1904.gadā Florencē, un firmas logo ar dibinātāja iniciāļiem kļuva par pazīstamu preču zīmi visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!