Holdinga "Media-MOST" direktoru padomes priekšsēdētājs Vladimirs Gusinskis paziņojis par atteikšanos sadarboties ar Krievijas Ģenerālprokuratūras izmeklētāju Vladimiru Daņilovu.
Daņilovs izmeklē krimināllietu, kurā grupas "Most" drošības departamenta darbinieki tiek turēti aizdomās par privātpersonu personiskās dzīves neaizskaramību.

"Izmantojot Krievijas Konstitūcijas 51.pantu, es paziņoju, ka turpmāk es nedošu krimināllietu sakarā jebkādas liecības izmeklētājam Daņilovam, kamēr viņš un citi izmeklēšanas grupas darbinieki netiks atstādināti no izmeklēšanas," teikts ģenerālprokuroram Vladimiram Ustinovam adresētajā Gusinska paziņojumā.

Holdinga "Media-MOST" preses dienests aģentūru "Interfax" informēja, ka mediju magnāta sašutumu radījis fakts, ka Daņilovs izvirzīja Gusinska palīgam Mihailam Aleksandrovam apsūdzību par nelikumīgu pistoles patronu glabāšanu.

Pistole Gusinkim bija pasniegta kā apbalvojums.

11.maijā 23 patronas no šīs pistoles tika konfiscētas Aleksandrova biroja kratīšanas laikā.

Savā paziņojumā Gusinskis norādija, ka 2000.gada aprīļa beigās viņš lūdzis Aleksandrovam paņemt patronas no Gusinska darba kabineta seifa, lai neaizmirstu tās aizvest uz mājām, kur atradās dāvinātā pistole.

"2000.gada pavasarī es uzdevu Aleksandrovam organizēt man nepieciešamo lietu pārvešanu uz biroju. Starp šīm lietām, kuras tika saliktas kastēs, bija arī dāvinātās pistoles PSM patronas, par ko Aleksandrovs nezināja," uzsver Gusinskis.

"Bet izmeklētājs Daņilovs bez jebkada pamatojuma izvirzīja Aleksanrovam apsūdzību ne tikai par nelikumīgu munīcijas glabāšanu, bet arī par tās nēsāšanu un tās pārvešanu," uzskata mediju magnāts.

"Media-MOST" vadītājs ģenerālprokurora uzmanību vērš uz to, ka Daņilovs "apsūdzības izvirzīšanas laikā izdarīja spiedienu uz Aleksandrovu, piespieda viņu dot liecības un atteikšanās gadījumā draudēja viņam ar arestu".

"Izmeklētājs izteica atklātus draudus arī citiem "Media-MOST" darbiniekiem, kā arī advokātiem," paziņoja Gusinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!