Krievijas masu mediju magnāts Vladimirs Gusinskis pirmdien tika nogādāts apcietinājumā Spānijas dienvidu pilsētā Alhesirasā pirms viņa izdošanas jautājuma izskatīšanas, kas šonedēļ notiks Nacionālajā tiesā Madridē, paziņoja viņa advokāts Domingo Plasass.
Gusinskis tika nogādāts apcietinājumā, lai garantētu viņa ierašanos tiesā ceturtdien. Tā būs pēdējā stadija Gusinska cīņā pret izdošanu Krievijai, kas viņu apsūdz krāpšanā daudzu miljonu ASV dolāru apmērā.

Gusinskis no Alhesirasas cietuma otrdien tiks pārvests uz Soto de Realas cietumu netālu no Madrides, paziņoja Plasass.

Gusinskis tika apcietināts pagājušā gada decembrī, bet pēc tam apcietinājums tika nomainīts ar mājas arestu viņa villā Spānijas dienvidos.

Nacionālās tiesas, kas izskata visnopietnākos noziegumus, ceturtdienas sēdē galvenais prokurors Eduardo Fungairino aicinās izdot Gusinski Krievijai. Prokurors noliedz Gusinska galveno argumentu, ka noziegumi, kuros viņu apsūdz, esot "politiski".

Gusinskis apgalvo, ka viņš un viņa holdings "Media-Most" tiek pakļauti tiesiskai vajāšanai tāpēc, ka ieņēmuši kritisku nostāju pret prezidenta Vladimira Putina administrāciju.

Ja Nacionālā tiesa izlems par labu Gusinska izraidīšanai, galīgais lēmums būs jāpieņem Spānijas valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!