Foto: DELFI
Floridas štatā ASV kādai sievietei, kura nesen atgriezusies no Haiti apmeklējuma, konstatēta holera, informē ārvalstu masu mediji.

Laboratoriskie izmeklējumi apliecinājuši, ka Floridas iedzīvotāja saslimusi tieši ar to pašu holeras veidu, kas plosās Haiti, informē mediji, atsaucoties uz štata veselības aizsardzības departamentu.

CNN vēsta, ka sieviete saņēmusi nepieciešamo ārstēšanu kādā no Floridas slimnīcām un pašlaik jau no izrakstīta. Viņas stāvoklis esot labs.

CNN norāda, ka pēdējos piecos gados ASV reģistrēti 44 holeras gadījumi.

Jau ziņots, ka holeras epidēmijā Haiti mirušo skaits ir pieaudzis līdz 1100 cilvēkiem, ceturtdien vēsta plašsaziņas līdzekļi. Epidēmijas gaitā tikuši hospitalizēti 18 382 ar holeru inficēti cilvēki.

Viens saslimšanas gadījums konstatēts arī Haiti kaimiņvalstī Dominikānas Republikā.

Holeras epidēmija izcēlās oktobra vidū un ir pirmā apstiprinātā holeras epidēmija Haiti pēdējo gadu desmitu laikā.

Par epidēmijas avotu tiek uzskatīta piesārņotā Artibonitas upe, kas šķērso Haiti centrālo un ziemeļu daļu. Tūkstošiem iedzīvotāju lieto šīs upes ūdeni ēdiena gatavošanai, veļas mazgāšanai un citām vajadzībām.

Haiti vēl turpinās atjaunošanas darbi pēc janvārī notikušās septiņu ballu zemestrīces, kurā gāja bojā apmēram 250 tūkstoši cilvēku un pajumti zaudēja 1,3 miljoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!