Krievijas Federācijas sastāvā esošās Hakasijas republikas pilsētā Abakanā vietējā bērnu centra spēļu zonā atvērta jauna izklaide, ko apmeklētāji jau nodēvējuši par "bērnu cietumu", vēsta "Radio Svoboda".

Sociālajos tīklos publicētajos attēlos redzams, ka spēļu istabā uzbūvēta kamera ar restotu logu un ieeju. Centra pārstāvji skaidro, ka ideja bijusi parādīt bērniem, kā izskatās policijas iecirknis.

Ideju par šādu tematiku Taizemē noskatījusi centra "Happy land" vadītāja, norāda administrācija. Iepriekš šajā vietā atradusies izklaide ar nosaukumu "Ceļu patruļdienests".

Vietējie iedzīvotāji jauno atrakciju apsprieduši sociālajos tīklos. Komentētāji spriež, ka tagad bērni var vingrināties bēgšanā no cietuma, dziedāt bērnu šansonus un mācīties pareizi "ieiet mājā" (pirmā ieiešana cietuma kamerā).

Parastiem Krievijas iedzīvotājiem nokļūt policijas izolatorā Vladimira Putina varas gados nav neiespējami. Valstī notiekošajos protestos pret varas iestādēm, kuriem bieži netiek dota atļauja, regulāri notiek masveida aizturēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!