Foto: AFP/Scanpix

Hakeru apvienība "Anonymous" ieguvusi un nopludinājusi informāciju par 350 cilvēkiem, kuri, iespējams, ir rasistiskās organizācijas "Kukluksklans" atbalstītāji, piektdien vēsta ārvalstu mediji.

Hakeri sarakstu, kurā iekļauti konkrētu cilvēku profili sociālajos medijos, publicējuši ceturtdien. Sarakstā iekļautie cilvēki caur saviem sociālā tīkla "Facebook", kā arī "Google +" kontiem pievienojušies vai spieduši "patīk" saturam, kas saistīts ar kukluksklanu, apgalvo "Anonymous".

Hakeri skaidrojuši, ka informācija iegūta aizvadītā gada laikā gan "digitāli spiegojot", gan "intervējot ekspertus", gan apstrādājot publiski pieejamo informāciju.

"Daži šajā sarakstā iekļautie ir visai bīstami – sociopāti. Citi nav," teikts paziņojumā, kas publicēts vienlaikus ar sarakstu.

Raidsabiedrības "Vice" uzrunātais eksperts Marks Pitkevidžs gan uzsvēris, ka šis saraksts nav nekas unikāls un tajā atspoguļotā informācija, lielākoties, ir publiski pieejama un nav noslēpums. Viņš arī atradis sarakstā daudz dažādu kļūdu, piemēram, kļūdu kādas personas vārdā.

Jau vēstīts, ka hakeru grupa "Anonymous" oktobra nogalē sociālajās vietnēs "Twitter" un "Youtube" paziņoja, ka tās rīcībā nonācis saraksts ar kukluksklana dalībniekiem. Viņi skaidroja, ka sarakstu ieguvuši no kāda šī rasistiskā grupējuma dalībnieka "Twitter" konta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!