Radikālās kustības "Hamas" līderi paziņojuši, ka nepagarinās sešu mēnešu pamieru ar Izraēlu. Tomēr joprojām nav skaidrs, vai tas nozīmē tūlītēju vardarbības uzliesmojumu Gazas joslā, pirmdien vēsta aģentūra "Reuters".
Izraēla uz Kairu nosūtījusi Izraēlas Aizsardzības ministrijas amatpersonu Amosu Giladu, lai ar Ēģiptes izlūkdienesta vadītāju Omaru Suleimanu pārrunātu "Hamas" un Izraēlas pamiera nākotni. Pamiers ticis noslēgt 19. jūnijā uz sešiem mēnešiem un pēc 19. decembra vairs nebūs spēkā. Ēģipte šajā konfliktā iesaistījusies kā starpnieks.

Izraēlas pārstāvis Kairā paudis gatavību sešu mēnešu pamieru pagarināt. Taču "Hamas" pārstāvji paziņoja: "Mēs domājam, ka pēc 19. decembra pamiers beidzas un netiks atjaunots."

"Hamas" pauž neapmierinātību ar to, ka Izraēla nav atvieglojusi Gazas blokādi, kā cerēja grupējums, kad piekrita apturēt uguni.

Neskatoties uz pamiera nosacījumiem, pēdējās nedēļās "Hamas" kaujinieki vairākkārt apšaudījuši Izraēlu ar raķetēm un mīnmetējiem. Atbildot uz uzbrukumiem, Izraēla slēgusi robežu ar palestīniešu teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!