Pie ANO palestīniešu bēgļu aģentūras (UNRWA) ēku kompleksa Gazā atrasto ASV prezidentam Barakam Obamam adresēto vēstuli, kas šonedēļ tika nodota senatoram Džonam Kerijam un par kuru tika izteikts pieņēmums, ka tās autore ir kustība "Hamas", šī palestīniešu politiskā organizācija patiesībā nav rakstījusi, piektdien pavēstīja tās pārstāvis Favzi Barhums.

Pieņēmumu, ka vēstule bijusi no "Hamas", iepriekš izteica UNRWA amatpersona Kristofers Ganness.

""Hamas" noliedz, ka jebkas tāds būtu noticis. Džonam Kerijam nekāda vēstule netika nodota," sacīja Barhums.

"Vienlaikus mēs uzsveram, ka mēs esam atvērti dialogam ar visām valstīm un ka mūsu vienīgais ienaidnieks ir cionistu okupācija," sacīja Barhums.

Senāta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Kerijs un divi ASV kongresmeņi, kas šonedēļ apmeklēja Gazu, vizītes laikā izvairījās no tikšanās ar "Hamas" pārstāvjiem.

"Pie mūsu Gazas biroja vārtiem bija atstāta Obamam adresēta vēstule, domājams, ka tā ir no "Hamas"," iepriekš bija teicis Ganness.

Pēc viņa sacītā, vēstule tika nodota ietekmīgajam senatoram, kad viņš ceturtdien vizītes laikā ANO kompleksā Gazā tikās ar amatpersonām.

Kerijs uzsvēra, ka viņa atrašanās Gazas joslā, kuru neviena ASV amatpersona nav apmeklējusi gadiem ilgi, neliecina par ASV politikas maiņu pret "Hamas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!