Konkurējošie Palestīnas grupējumi "Hamas" un "Fatah" ir vienojušies piedalīties krīzes sarunās, lai censtos rast risinājumu dziļajām nesaskaņām politiskajos jautājumos, informē ārvalstu prese.
Šīs nesaskaņas ir novedušas pie valdībā dominējošā "Hamas" grupējuma un tā sāncenša "Fatah" grupējuma atbalstītāju sadursmēm, kurās gājuši bojā vairāki cilvēki, raksta BBC.

Sarunās tiks spriests arī par finansiālo krīzi, kas radusies pēc tam, kad ārvalstu donori pārtrauca finansējumu Palestīnas pašpārvaldei.

Cīņa par varu starp "Hamas" un policijas spēkos dominējošo "Fatah" ir izraisījusi virkni sadursmju, kurās gājuši bojā vismaz desmit cilvēki. Vēl lielāku spriedzi radījis "Hamas" lēmums izvietot Gazas joslā pašiem savus drošības spēkus.

Trešdien automašīnas sprādzienā dzīvību zaudēja Gazas joslas drošības spēku priekšnieks. Tās pašas dienas rītā maskās tērpti bruņoti vīrieši nogalināja vienu un ievainoja divus "Hamas" grupējuma locekļus. Grupējumi piekrituši sarunām, lai nepieļautu vardarbības līmeņa paaugstināšanos.

Nesaskaņas radušās arī jautājumā par Izraēlu. Prezidenta Mahmuda Abasa pārstāvētais "Fatah" uzstāj, lai "Hamas" atsakās no savas stūrgalvīgās pozīcijas nepieņemt Izraēlu, jo tas tikai nodara ļaunu tautai. Arī Izraēlas premjerministrs Ehuds Olmerts savas vizītes laikā ASV izteicās, ka Izraēla negaidīs mūžīgi, tāpēc būtu pēdējais laiks "Hamas" atteikties no vardarbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!