Helsinku policijas narkotiku apkarošanas nodaļa šī gada septembra beigās aizturējusi kādu 37 gadus vecu igauni, kura sporta somā tika atrasti 16 kilogrami hašiša. Bez tam viņa automašīnā atrasti vēl divi kilogrami hašiša un 10 000 eiro skaidrā naudā, intervijā laikrakstam "Helsingin Sanomat" paziņoja narkotiku apkarošanas daļas vadītājs Jari Ārnio.
Automašīnas īpašnieks izrādījies cits 45 gadus vecs igaunis, un, pārmeklējot viņa māju, policija konfiscēja vēl 35 kilogramus hašiša un putekļusūcējā paslēptus 25 tūkstošus eiro. Pēc divām dienām, cenšoties izlidot uz Taizemi, tika arestēts 38 gadus vecs soms, kurš tiek turēts aizdomās par visas šīs 50 kilogramu lielās partijas pasūtīšanu, vēsta laikraksts.

Turklāt policija viņu tur aizdomās par to, ka viņš ir viens no galvenajiem līdzzinātājiem pagājušajā nedēļā atklātajā ievērojamu noziegumu virknē, kas saistīti ar nelikumīgu narkotiku apriti un ekonomisko likumu pārkāpumiem, vēsta aģentūra "Rosbalt".

Konfiscētā hašiša partija ir šogad Somijā lielākā. Pēc Ārnio teiktā, šo operāciju par ārkārtēju var uzskatīt tāpēc, ka daudzu gadu garumā policijai nav izdevies igauņu narkotirgoņiem konfiscēt tādu daudzumu nelikumīgā ceļā iegūtas skaidrās naudas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!