Ādolfam Hitleram atņemts Austrijas pilsētas goda pilsoņa statuss 66 gadus pēc tā sākotnējās piešķiršanas, informē "Ananova".
Mazā Haslakas pilsētiņa Austrijas ziemeļu daļā bija pēdējā pilsēta Austrijā, kurā bija saglabāts Hitlera goda pilsoņa statuss.

Tas viņam tika piešķirts 1938.gada martā, līdz beidzot anulēts tikai šonedēļ, kad pilsētas padome vienbalsīgi nolēma atņemt Hitleram goda pilsoņa statusu.

"Šis bija demokrātiskas attīrīšanas akts, un vairāk nekā nepieciešams," sacīja mērs Norberts Laitners, kurš pārstāv sociāldemokrātisko partiju.

Viņa priekšgājēji uzskatīja, ka goda pilsonība tikusi automātiski likvidēta līdz ar Hitlera nāvi, tāpēc viņi tā arī nekad oficiāli nepasludināja par tās atcelšanu. Tagadējais pilsētas mērs to paveica pēc tam, kad atklāja, ka tā joprojām ir spēkā esoša.

Vienīgā pilsēta, kurā Ādolfs Hitlers joprojām ir goda pilsonis, ir Biterfelda, Saksijas apgabalā, Vācijā, un vietējais mērs aizstāv Hitlera saglabāšanu goda pilsoņu sarakstā, norādot, ka uzskaitījumam jābūt "vēsturiski pilnīgam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!