Foto: Reuters/Scanpix
Ziņas par bijušā "Jukos" prezidenta Mihaila Hodorkovska kontu arestu Īrijā ir baumas, kuras nav uzmanības vērtas, pirmdien Krievijas tiesu un tieslietu informācijas aģentūrai "Infosud.ru" norādījis uzņēmēja aizstāvis Vadims Kļuvgants.

"Baumas es nekomentēju," sacījis aizstāvis.

Tomēr viņš nenoliedza, ka Hodorkovskim ir konti ārvalstu bankās. Advokāts norādīja, ka šis ziņas ir konfidenciālas un nav publiskojamas, atsakoties atbildēt uz tālākiem jautājumiem par šo tēmu.

Jau vēstīts, ka britu laikraksts "The Sunday Times" nedēļas nogalē paziņoja - Īrijas likumsargājošās iestādes bloķējušas vairākus bankas kontus, kuros atradās 65 miljoni eiro ( 45 miljoni latu), kas, iespējams, pieder bijušajam Krievijas oligarham Hodorkovskim.

Pēc neoficiālām ziņām Hodorkovskis ar starpnieku palīdzību esot Īrijas bankās noguldījis aptuveni 200 miljonus eiro (142 miljonus latu).

Daļu no šiem līdzekļiem pārvaldītāji gatavojušies parskaitīt uz ārzonām, bet iejaukušies likumsargi, kas saistīja šo naudu ar narkotiku sindikātiem.

Hodorkovska advokāts Jurijs Šmits atteicies komentēt šo situāciju, kamēr nebūšot iegūtas oficiālas ziņas.

Bijušais kompānijas "Jukos" īpašnieks Hodorkovskis un viņa biznesa partneris Platons Ļebedevs izcieš cietumsodus par apsūdzībām naudas atmazgāšanā un nodokļu nemaksāšanā. Rietumu cilvēktiesību eksperti uzskata, ka viņi ir "sirdsapziņas gūstekņi", kas bijuši Kremlim nevēlama opozīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!