Smagā akūtā respiratorā sindroma (SARS) apkarošanas kampaņas ietvaros veicot dzīvojamās vides satīrīšanu, Honkongā no kādas sievietes mājas ar kravas automašīnām izvestas 30 tonnas atkritumu.
Šī sieviete vairāk nekā desmit gadus savā mājā bija vākusi visdažādākos atkritumus, sākot ar klaiņojošu kaķu līķiem un beidzot ar salauztiem ledusskapjiem.

Izkaisot šos atkritumus, ar tiem būtu iespējams noklāt trīs futbola laukumus, ceturtdien ziņo britu laikraksts "The Sun".

Divi līdzās esoši šai sievietei piederošie dzīvokļi no grīdas līdz pat griestiem bija piekrauti ar visdažādākajiem atkritumiem, kuru vidū tika atrasti aptuveni 300 lietussargi, dažādi celtniecības materiāli un tūkstošiem plastmasas maisiņu, raksta "The Sun".

Starp kaķu un žurku līķiem, kā arī tajos iemājojušajiem tārpiem, 20 tīrīšanas kampaņas dalībnieki, kas šo atkritumu kaudzi šķiroja veselu nedēļu, atrada arī lielu sarūsējušu gaisa kondicionēšanas iekārtu.

"Mums bija vajadzīgi divi strādnieki, lai to aizvāktu. Ir grūti iedomāties, kā vecā sieviete varējusi to pati pacelt," šo atradumu laikrakstam komentēja viens no tīrīšanas darbu vadītājiem.

Honkonga, kas ir viena no SARS epidēmijas visvairāk skartajām vietām, cenšas uzlabot higiēnas standartus, lai spodrinātu savu reģionālā finanšu centra tēlu. Visā pasaulē ar SARS jau miruši gandrīz 500 cilvēku.

Sociālie darbinieki informēja, ka atkritumu kolekcionāre, kas kopā ar vairākiem desmitiem kaķu jau daudzus gadus nakšņoja mājas kāpņu telpā, šobrīd ievietota pilsētas slimnīcas psihiatriskajā nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!