Viena no pasaules cilvēktiesību aizstāvju organizācijām “Human Rights Watch” uzskata, ka Krievijas drošības dienesti spīdzina par uzbrukumu Naļčikam aizdomās turamos, ziņo ārvalstu masu mediji.
Organizācija uzskata, ka atzīšanos no aizturētājiem tiek “izsistas” ar spīdzināšanu. Krievijas amatpersonas noliedz apsūdzības par pilnvaru pārsniegšanu un cietsirdīgu izturēšanos pret arestētajiem, ziņo BBC. “Human Rights Watch” apgalvo, ka tās darbiniekiem ir pārliecinoši pierādījumi tam, ka vismaz pret astoņiem cilvēkiem no arestēto vidus drošības dienesti izturējās cietsirdīgi. Pēc organizācijas ziņām, šos cilvēkus piekāva un neļāva tikties ar advokātiem.

Viena no šiem cilvēkiem, Rasula Kudaeva radinieki sūdzējās, ka viņu vairākas reizes smagi piekāva, bet, kad viņu redzēja pēdējo reizi oktobra beigās, viņš nevarēja staigāt bez citu palīdzības.

“Human Rights Watch” aicina nekavējoties pārtraukt cilvēktiesību pārkāpumus.

Jau ziņots, ka 13.oktobrī islamistu kaujinieki uzbrukuši Krievijas pilsētai Naļčikai, pilsētā notika kaujas, kā rezultātā gāja bojā vairāk nekā 120 cilvēki. Tika nogalināti un sagūstīti vairāki teroristi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!