Kāda lieciniece, kas piedalījusies bijušā Irākas līdera Sadama Huseina tiesas prāvā, paziņojusi, ka valdības spēki viņas ģimenes locekļus aprakuši dzīvus, informē ārvalstu prese.
Huseina tiesas process Bagdādē atsācies pēc divu nedēļu ilgas pauzes. Tas tika pārtraukts pēc tam, kad Huseins nebija pakļāvies tiesneša lūgumam ievērot klusumu, raksta BBC.

Atgādināsim, ka Irākas bijušais līderis tiek tiesāts par kara noziegumiem un genocīdu.

Tiesas zālē bija ieradušies septiņi apsūdzētie, taču galvenais aizstāvības advokāts paziņoja, ka viņa komanda turpinās boikotēt tiesu.

31 gadu vecā sieviete, slēpjoties aiz priekškara, lai apsūdzētie neredzētu viņas seju, stāstīja par zvērībām, ko tā pieredzēja, kad valdības spēki iebruka viņas dzimtajā kurdu ciematā valsts ziemeļos.

Viņas piecu māsu identitātes nozīmītes tika atrastas masu kapā Irākas dienvidos, un viņa ir pārliecināta, ka meitenes tika apraktas dzīvas. Kopumā Anfalas kampaņas laikā 1988.gadā dzīvības zaudēja vairāk nekā 100 000 kurdu.

Apsūdzēto aizstāvji apgalvo, ka kampaņa bija likumīgs veids, kā cīnīties pret kurdiem, kas sadarbojās ar Irānas spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!