Bijušā Irākas līdera Sadama Huseina aizstāvības komandas galvenais advokāts trešdien ir paziņojis, ka advokāti un apsūdzētais boikotēs tiesu līdz brīdim, kad no sava amata neatkāpsies nesen ievēlētais jaunais tiesnesis Raufs Abdels Rahmans, informē ārvalstu prese.
“Mēs nevaram piedalīties lietas izskatīšanā, jo galvenajam tiesnesim ir personīga nepatika pret manu klientu,” saka Halils Dulaimi.

Adama lietas izskatīšana pārvērtās haosā dažus mirkļus pēc tās atsākšanās svētdien, un Huseins un viņa pusbrālis tika izvilkti no tiesas zāles, jo viņi atteicās ievērot mieru un klusumu, raksta Reuters.

Kurdu tiesnesis Huseina laikā ticis tiesāts, turklāt viņš ir Kurdu nacionālistu partijas biedrs, kas neļauj viņam būt objektīvam, uzsver advokāti.

Abdels Rahmans ir arī veidojis organizācijas, kas palīdz viņa dzimtās pilsētas iedzīvotājiem, kas izdzīvojuši Sadama Huseina pasūtītā uzbrukumā. To veica Huseina spēki 1988.gadā, nogalinot aptuveni 5 000 cilvēkus, tajā skaitā dažus pašreizējā galvenā tiesneša radiniekus.

Jaunais tiesnesis tika iecelts pēc tam, kad no amata atkāpās iepriekšējais tiesnesis, tādējādi protestējot pret dažu amatpersonu iejaukšanos lietas izskatīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!