Irākas ārlietu ministrs Nadži Sabri pirmdienas naktī paziņoja, ka prezidents Sadams Huseins intensīvajos ASV un britu gaisa triecienos pret Bagdādi nav cietis.
"Sadams Huseins jūtas ļoti labi un vada mūsu tautu cīņā pret koloniālu agresiju," Sabri sacīja žurnālistiem Ēģiptes galvaspilsētā Kairā pēc tikšanās ar arābu valstu ārlietu ministriem. "Viņš jūtas daudz labāk nekā Buša un Blēra kungi," viņš piebilda.

"Viņš ir pietiekami pārliecināts, jo viņš ir cilvēks ar dziļu ticību Dievam. Viņu mīl tauta," teica Irākas ārlietu ministrs. "Buša kungu ienīst viņa paša tauta... visas pasaules tautas."

Kopš ceturtdienas, kad ASV un Lielbritānijas spēki uzsāka gaisa triecienus pret Bagdādi, Sadama Huseina veselības stāvoklis un atrašanās vieta ir pastāvīgu minējumu objekti. Irākas līderi rādīja nacionālā televīzija, kad viņš tikās ar valsts augstākajām amatpersonām un teica uzrunu tautai. Tomēr ārpus Irākas uz šiem raidījumiem raugās ļoti skeptiski, jo tos bija iespējams ierakstīt jebkad agrāk.

ASV un Lielbritānijas amatpersonas atzīst, ka tām nav ne jausmas, kur Huseins atrodas kopš karadarbības sākšanas. Irākas varas iestādes atkārtoti apgalvo, ka Sadams, abi viņa dēli, kā arī valdības ministri gaisa triecienos nav cietuši un atrodas drošībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!