Afganistānas amatpersonas ir ieguvušas pierādījumus par četru ārvalstu žurnālistu nogalināšanu ceļa posmā starp Džalalabadu un Kabulu pagājušā gada novembrī, par kuru tiek turēti aizdomās divi afgāņi, svētdien paziņoja Afganistānas pagaidu valdības iekšlietu ministrs Junuss Kanuni.
Kanuni atteicās sniegt sīkāku informāciju par iegūtajiem pierādījumem, taču sacīja, ka izmeklētāji mēģinās noskaidrot, vai noziegumā nav iesaistīti vairāk cilvēku.

"Ir iegūti pierādījumi, kas liecina par viņu saistību ar šo lietu," Kanuni sacīja aģentūrai "Reuters". "Notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai nav iesaistīts vairāk personu."

Abi aizdomās turētie arestēti pagājušajā nedēļā netālu no galvaspilsētas Kabulas, informēja izlūkošanas departamenta amatpersona.

"Mēs šos vīriešus nopratinām. Šis ir kritisks izmeklēšanas laiks, un tas ir viss, ko mēs varam teikt," sacīja amatpersona.

Pagājušā gada 19.novembrī ceļā no Džalalabadas Afganistānas austrumos uz Kabulu četriem žurnālistiem bruņoti vīri uzbruka no slēpņa un viņus nošāva.

Nogalinātie bija "Reuters" TV operators 33 gadus vecais Harijs Bērtons un Afganistānā dzimušais 33 gadus vecais "Reuters" fotogrāfs Azizulla Haidari, Spānijas žurnālists Hulio Fuentess no laikraksta "El Mundo" un Itālijas laikraksta "Corriere della Sera" korespondente Marija Gracija Kutuli.

Žurnālisti autokolonnā devās cauri Nangarhāras provincei Afganistānas austrumos, kad bruņoti vīri viņus apstādināja pie tilta Tangiabrišumā, apmēram 90 kilometrus uz austrumiem no Kabulas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!