Foto: Reuters/Scanpix
Kazaņas transporta negadījumu izmeklēšanas nodaļa Krievijā ceturtdien ierosinājusi krimināllietu pret pagājušajā nedēļā nogrimušā kuģa "Bulgarija" dvīņu kuģa "Pjotrs Alabins" operatorkompāniju "Volgas ceļojumi", kas bāzēta Samarā, informē aģentūra "Interfax".

"Lieta ierosināta pirms stundas pēc Krievijas Kriminālkodeksa panta par tādu pakalpojumu sniegšanu, kas neatbilst drošības prasībām," aģentūru informēja izmeklēšanas grupas pārstāvis.

Viņš pastāstīja, ka uzņēmums sniedzis pasažieru pārvadāšanas pakalpojumus, kas neatvilda drošības prasībām un apdraudēja 1955.gadā ražotā kuģa "Pjotrs Alabins" pasažieru dzīvību un veselību.

Jau vēstīts, ka divklāju kuģis " Bulgarija", kas uzbūvēts 1955.gadā toreizējā Čehoslovākijā un kuru nomāja Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā bāzētā kompānija "ArgoRečTur", brauca no Tatarstānas pilsētas Bolgaras uz Kazaņu. Tas nogrima vētras laikā apmēram 20 metrus dziļā ūdenī trīs kilometrus no krasta. Kuģis nogrimis trīs minūšu laikā.

79 metrus garais kuģis bijis paredzēts 140 cilvēku pārvadāšanai, bet katastrofas brīdī uz tā atradās 201 cilvēks. Bojā gāja 122 cilvēki, bet pārējiem izdevās izglābties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!