Foto: Kadrs no video
Ķīnas kompānija tikai 19 dienās uzcēlusi 57 stāvu debesskrāpi, kas ir jauns būvniecības ātruma rekords, ziņo raidsabiedrība RT.

Jaunais debesskrāpis šādā laikā tika pilnībā uzbūvēts, kā arī elektrificēts un nodots, jo tika būvēts no iepriekš sagatavotiem blokiem. Īpašā tehnoloģija kompānijas "Broad Sustainable Building" būvniekiem ļāva uzcelt vidēji trīs stāvus dienā.

Jaunā ēka ir 180 000 kvadrātmetrus liela, un tajā būs biroji aptuveni 4000 cilvēkiem, kā arī 800 dzīvokļi. Tā atrodas Čanšas pilsētā, kurā dzīvo aptuveni 7,5 miljoni iedzīvotāju.

Kompānijas pārstāvji apgalvo, ka ēkas celšanas inovatīvās tehnoloģijas ļāva samazināt cementa daudzumu par 15 000 kravām (netiek norādīts, cik liela ir viena krava), turklāt būvniecības laikā praktiski netika radīti gandrīz nekādi putekļi, kas ir nozīmīgi daudzās jau tā piesārņotās Ķīnas pilsētās.

Sākotnēji kompānija, izmantojot jauno tehnoloģiju, vēlējās celt 97 stāvu ēku, taču bija spiesta samazināt tās augstumu tuvumā esošās lidostas dēļ. Par būvniecības plāniem tika ziņots jau pirms dažiem gadiem, bet aptuveni gadu būvniecības sākums kavējās birokrātisku problēmu dēļ.

Jau 2012. gadā "Broad Sustainable Building" tikai 15 dienās uzbūvēja 30 stāvus augstu ēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!