Iespējams, ka bīstamo vīrusu, kas izraisa smago akūto respiratoro sindromu (SARS), pārnēsā tarakāni, un tas varētu izskaidrot ātro slimības izplatīšanos, trešdien vēstī Itālijas laikraksts "La Stampa", atsaucoties uz Honkongas veselības aizsardzības pārvaldes direktora vietnieka Lena Pakiņa teikto. Pēc viņa vārdiem, vairāki SARS pacienti apgalvo, ka nav pirms tam kontaktējušies ar inficētiem cilvēkiem.
Arī Singapūras varas iestādes ir norūpējušās par straujajiem slimības izplatības tempiem, kas novēroti par spīti tam, ka inficētajiem noteikta karantīna.

Tikmēr Pasaules veselības organizācija trešdien paziņoja, ka vēlas veikt sīku izmeklēšanu par SARS epidēmiju Pekinā, jo izplatās baumas, ka patiesais slimības upuru skaits Ķīnas galvaspilsētā ir daudz lielāks nekā oficiāli tiek ziņots. Pekinā oficiāli zināmi tikai 19 SARS saslimšanas gadījumi, no tiem četri beigušies letāli.

Ar SARS pasaulē miruši jau 106 cilvēki.

53 slimības upuri ir Ķīnā, 27 Honkongā, desmit Kanādā, deviņi Singapūrā, četri Vjetnamā, divi Taizemē un viens Malaizijā.

Visā pasaulē reģistrēti gandrīz 3000 iespējami SARS gadījumi, no tiem lielākā daļa - Ķīnā un Honkongā.

Tiek uzskatīts, ka SARS vīrusa epidēmija sākusies Ķīnas dienvidos, no kurienes ar aviopasažieru starpniecību izplatījusies tālāk uz Honkongu, Vjetnamu, Singapūru, Kanādu un citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!