Vairāk nekā puse Igaunijas iedzīvotāju uzskata, ka valsts attīstības ziņā apsteidz abas pārējās Baltijas valstis - Latviju un Lietuvu, liecina ceturtdien publiskotie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.
Tomēr 6% respondentu uzskata, ka vislielākos panākumus sasniegusi Lietuva, bet 2% šādus nopelnus piedēvē Latvijai.

Kompānija "ES Turu - uuringute AS" pēc Valsts kancelejas pasūtījuma oktobrī veica socioloģisko aptauju. Aptaujā noskaidrots - 53% igauņu uzskata, ka Igaunija ir tā Baltijas valsts, kurā attīstība norit visveiksmīgāk.

7% respondentu uzskata, ka attīstība visās trijās Baltijas valstīs notiek vienādā tempā, bet 32% uz šo jautājumu nevarēja sniegt nekādu atbildi.

Kā galvenos Igaunijas attīstības veiksmes iemeslus 37% respondentu minējuši cilvēku uzņēmību, 34% - ārvalstu ietekmi, 30% - izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, 26% - ātro reformu īstenošanas gaitu, 16% - politisko stabilitāti, bet 15% - valdības pareizi pieņemtos lēmumus.

Par Latvijas veiksmīgas attīstības galvenajiem iemesliem aptaujas dalībnieki minējuši ekonomikas attīstību, vietējās rūpniecības attīstību un valūtas stabilitāti, jo lata kurss pret igauņu kronu palielinās vienlaikus ar ASV dolāra kursa celšanos.

Savukāt kā Lietuvas veiksmes galvenie iemesli minēts augstais dzīves līmenis, saprātīgā politika attiecībā pret cittautiešiem un "Eiropas tuvums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!