Jurists un seksuālo minoritāšu aktīvists Reimo Mets iesūdzējis tiesā 20 cilvēkus, kuri rakstījuši par viņu aizskarošus vai draudīgus komentārus internetā, ceturtdien informē portāls "Dzd.ee".

Mets atlasīji portālā "Õhtuleht" 20 aizskarošākos un rupjākos komentārus, kā arī atklātus draudus izrēķināties un iesūdzējis to autorus tiesā. No katra apvainotāja jurists pieprasa līdz 1500 eiro (1080 latu) kompensāciju.

"Es neesmu cilvēks, kas ļausies, lai viņu nesodīti apvaino. Es to nepieļaušu un šis ir viens no iemesliem, kāpēc es to daru," Mets paziņojis intervijā "ERR Uudised".

Viņaprāt Igaunijā pastāv vārda brīvība, taču ja kāds kādu apvaino, tad aizskartajam ir tiesības atrast pāridarītāju un vērsties pret viņu tiesā.

Tiesa pieprasījusi "Õhtuleht" komentētātāju IP adreses un noskaidrojusi to īpašniekus pie interneta provaideriem. Viss process ildzis astoņus mēnešus.

Mets uzzinājis apvainotāju adreses un nosūtījis katram vēstuli ar prasību atvainoties un samaksāt kompensāciju. Tiem, kas viņu vienkārši apsaukājuši jāmaksā 1000 eiro ( 710 lati),savukārt tiem, kas draudējuši izrēķināties, pat nogalināt - 1500 eiro ( 1080 lati).

"Mani visvairāk pārsteidza, ka vairums no viņiem ir nevis pilsētu , bet lauku iedzīvotāji," atzīst seksuālo minoritāšu aktīvists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!