Tallinas tiesa trešdien attaisnoja precētu pāri no sektas "Jehovas liecinieki", kuri reliģiskās pārliecības dēļ ļāva aiziet bojā savai jaundzimušajai meitiņai, aizliedzot ārstiem veikt zīdainim asinspārliešanu.
Tiesa atzina, ka Nikolaja un Viktorijas Meļņičenko rīcībā nav nozieguma sastāva.

Vecāki tiesai paziņoja, ka neuzskata sevi par vainīgiem meitas nāvē, jo darījuši visu, kas bijis no viņiem atkarīgs, lai glābtu viņas dzīvību.

"Bērns gāja bojā nevis tādēļ, ka netika pārlietas asinis, bet tādēļ, ka bija ļoti smagā stāvoklī," tiesai sacīja Viktorija Meļņičenko.

Februāra beigās prokurors pieprasīja atzīt Meļņičenko pāri par vainīgiem meitas nogalināšanā aiz neuzmanības, bet lūdza viņus nesodīt un atbrīvot pret galvojumu.

Saskaņā ar apsūdzību Meļņičenko pāris no 1997.gada 4. līdz 7.jūlijam reliģisku apsvērumu dēļ neļāva ārstiem pārliet asinis viņu jaundzimušajai meitai. Pēc trim dienām bērns mira.

Notiesāšanas gadījumā viņiem draudētu cietumsods līdz trijiem gadiem.

Sekta "Jehovas liecinieki" dibināta 1872.gadā ASV. Tās piekritēji uzskata, ka Dieva īstais vārds ir Jehova. Sekta arī aizliedz asinspārliešanu, jo tiek uzskatīts, ka tas ir pretrunā Jehovas likumiem.

Jehovas piekritēji arī izvairās no darbības valsts pārvaldē un cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!