Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas valdība nolēmusi no septembra atļaut cilvēkiem, kuri iebrauc no augsta Covid-19 inficēšanās riska valstīm, kā alternatīvu 14 dienu pašizolācijai izvēlēties jaunā koronavīrusa testa veikšanu, paziņojis ārlietu ministrs Urmass Reinsalu.

Cilvēkiem, kuri izvēlēsies testu, būs tiesības doties uz darbu, vienlaikus izvairoties no plašākiem sociālajiem kontaktiem, bet pēc divām nedēļām viņiem būs jāveic atkārtotas analīzes, ministrs norādījis sociālajā tīklā "Facebook".

Viņa vērtējumā šī ir pietiekami droša alternatīva, kas ļaus doties nepieciešamākajos ārvalstu braucienos, vienlaikus rūpējoties par sabiedrības veselību.

Pašlaik prasība par pašizolāciju Igaunijā ir obligāta, ieceļojot no Eiropas valstīm, kurās jaunatklāto inficēšanās gadījumu skaits pēdējo divu nedēļu laikā sasniedz vismaz 16, rēķinot uz 100 000 iedzīvotājiem. Šo valstu saraksts tiek atjaunināts katru piektdienu un stājas spēkā no pirmdienas, un šobrīd tajā ir 23 Eiropas valstis.

Jau ziņots, ka Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta astoņiem cilvēkiem, līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits valstī sasniedzis 2200. Vienā jaunatklātajā gadījumā vīruss ievests no Krievijas. Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Igaunijā prasījusi 63 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!