Igaunijas iekšlietu ministrs T. Loduss plāno legalizēt kandžas dzīšanu un atļaut vietējiem ražotājiem pārdot šādu produkciju, raksta Krievijas laikraksts Novije Izvestija, informē “Neatkārīgā Rīta Avīze” (NRA).
Kā piemēru ministrs min Austriju, kur vietējās varas iestādes ļauj iedzīvotājiem brūvēt alkoholiskos dzērienus līdz 40 grādu stiprumam. Kandžas dzinējam nepieciešams reģistrēties vietējā pašvaldībā, saņemt veselības aizsardzības iestāžu atļauju, kā arī noteikt mehānismu, kā tiks konstatēta saražotās produkcijas kvalitāte.

Iekšlietu ministrija iesaka legalizēt kandžas dzīšanu Igaunijas dienvidos, kur ir spēcīgas mājas apstākļos ražotā alkohola tradīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!