Foto: Priit Simson/Delfi.ee
Igaunijā no Covid-19 izraisītām komplikācijām miris 11 gadus vecs bērns, vēsta "Eesti Paevaleht". Meitene mirusi jau martā, bet sākotnējā mirušo statistikā nav iekļauta, taču pagājušajā nedēļā tapis zināms, ka nāve bija saistīta ar jauno koronavīrusu.

Meitene Tallinas bērnu slimnīcā tika nogādāta bezsamaņā ar insulta izraisītu smadzeņu tūsku. Insults, visticamāk, bija noticis jau naktī – no rīta bezsamaņā esošo bērnu atrada vecāki.

Jau slimnīcā, kur tiek testēti visi pacienti, konstatēts, ka bērnam ir arī Covid-19. Iepriekšējā dienā meitene bija ciemos pie draudzenes, kur sūdzējusies par galvassāpēm. Meitenei nav bijušas nekādas blakus slimības un viņas veselība bijusi laba.

Sekcijā konstatēts, ka nāves iemesls ir insulta radīta smadzeņu tūska. Taču insultu izraisījis Covid-19, secināja mediķu konsilijs.

Tāpat secināts, ka Covid-19 dēļ meitenei attīstījusies pneimonija. Saslimšanas simptomi viņai pirms tam neesot novēroti, tāpēc vecāki nav varējuši iedomāties, ka viņa ir inficējusies ar jauno koronavīrusu.

Saskaņā ar Igaunijas Veselības departamenta datiem valstī ar Covid-19 pavisam slimojuši 19 614 bērni vecumā līdz 19 gadiem. No tiem 11 779 vecumā līdz 14 gadiem. Virusologi norāda, ka patiesais inficēto bērnu skaits varētu būt lielāks, jo maziem bērniem PRC testi netiek veikti.

Hospitalizēšana bijusi nepieciešama 219 bērniem līdz 19 gadu vecumam, kas ir 2,8% no visiem hospitalizētajiem Covid-19 pacientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!