Konkursā par Igaunijas nacionālās zivs statusu visvairāk balsu ir ieguvusi reņģe - 37 procentus, ziņoja Igaunijas televīzija.
Igaunijas iedzīvotāji līdz svētdienai varēja nobalsot par savu favorīti īpašā interneta vietnē, kuru izveidojusi Igaunijas Zivsaimnieku savienība. Lauksaimniecības ministrijas izsludinātajā konkursā, kura nolūks ir izvēlēties nacionālo zivi, fināla kārtu sasniedza piecas zivju sugas - brētliņa, reņģe, asaris, līdaka un bute.

Pēc reņģes otrajā vietā bija līdaka ar 33 procentiem balsu, par buti nobalsoja 21 procents, par brētliņu - nepilni septiņi procenti, bet par asari - divi procenti. Balsošanā piedalījās 46 tūkstoši cilvēku.

Galīgos balsošanas rezultātus apkopos ekspertu komisija. Par konkursa uzvarētāju tiks oficiāli paziņots Neatkarības dienas, kura Igaunijā tiek atzīmēta 24.februārī, priekšvakarā.

Konkurss par nacionālo zivi tika izsludināts pagājušā gada 23.augustā Zivsaimnieku savienības semināra laikā, lai paaugstinātu zivju un zivju produktu patēriņu.

Igaunijas nacionālais augs ir rudzupuķe, bet nacionālais putns - bezdelīga. Par valsts nacionālo akmeni ir atzīts pelēkais kaļķakmens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!