Foto: Publicitātes foto
Igaunijas Aizsardzības ministrija no Zviedrijas ieroču ražotāja "Saab Dynamics AB" pasūtījusi "Carl Gustaf M4" ieročus un munīciju aptuveni 10 miljonu eiro vērtībā, vēsta medijs "European Security & Defence". Pasūtījumu plānots saņemt tuvāko divu gadu laikā.

Pasūtījums veikts Igaunijas, Latvijas un Zviedrijas kopēja līguma ietvaros, kas ļauj īstenot pasūtījumus tuvāko desmit gadu laikā. Igaunijas un Latvijas rīcībā jau līdz šim bijuši "Carl Gustaf" prettanku granātmetēji.

Igaunijas Aizsardzības investīciju centra pārstāvis Ramils Lips medijiem atklājis, ka jaunākais pasūtījums ietver aptuveni 250 "Carl Gustaf M4" modifikācijas ieroču, kuriem paredzēts aizvietot līdz šim izmantotos "M2" modifikācijas ieročus. Tas ir atkārtots "M4" pasūtījums.

Jau pērn maijā Igaunijas bruņotie spēki kopā ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem uzņēmumam "Saab" iesniedza pasūtījumu par "M4" modifikācijas ieroču piegādi līdz 2022.gadam, lai tos lietotu paralēli "M2" modifikācijas ieročiem, kas iepriekš saņemti no Zviedrijas un Norvēģijas. "Carl Gustaf" sistēmas izmanto vairākas NATO dalībvalstis, tostarp ASV.

"M4" ir jaunākā "Carl Gustaf" modifikācija, kura pirmoreiz prezentēta tikai 2014. gadā. Tās ir salīdzinoši vieglas, pārvietojamas daudzfunkcionālas ieroču sistēmas. Jaunākā modifikācija ir 6,6 kilogramus smaga jeb ievērojami vieglāka par iepriekšējo, kura svēra 10 kilogramus. Tā ir arī īsāka – 950mm gara, lai to būtu vieglāk izmantot kaujās urbānā vidē, norāda ražotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!