Igaunijas Tieslietu ministrija ir sagatavojusi likumprojektu, saskaņā ar kuru visu valsts sektorā strādājošo darbinieku algas tiks samazinātas par astoņiem procentiem, ziņo "EP Online".

Algas paredzēts samazināt no šī gada 1.jūlija, un tās tiks samazinātas visiem darbiniekiem vienlīdzīgi par astoņiem procentiem.

Kā paziņoja tieslietu ministrs Reins Langs, šī metode šobrīd ir vienīgā iespējamā. "Ja mēs pašlaik sāksim strīdēties par to, ka atstāsim kādus izņēmumus vai dosim kādam priekšrocības, tad baidos, ka mēs tā arī paliksim strīdoties," teica ministrs, piebilstot, ka tas jau ticis izmēģināts iepriekšējo izdevumu apcirpšanas programmu veidošanas laikā.

Tieslietu ministrs pauda pārliecību, ka pašlaik ir reāli jāsamazina valsts izdevumi, samazinot valsts algoto personu algas. "Citu iespēju nav! Savs ieguldījums jāsniedz visiem - no prezidenta līdz grāmatvedim," teica Langs.

Pašlaik projekts ir nodots iepazīstināšanai koalīcijas partijām, un Langs izteica cerību, ka arī Sociāldemokrātu partija dos tam savu piekrišanu.

Izglītības ministrs Tenis Lukass teica, ka Tēvzemes savienība šāda veida plānam esot piekritusi jau šī gada februārī, tomēr pašlaik deputātiem esot nepieciešams laiks, lai ar projektu pilnībā iepazītos.

Sociālo lietu ministrs Hanno Pevkurs kā problēmu minēja jautājumu, vai algu samazinājums attieksies arī uz skolotājiem un medicīnas darbiniekiem. "Tam ir nepieciešamas skaidrs sabiedrības konsenss, vai visi esam tam gatavi," viņš pauda savu viedokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!