Igaunijā skandālu izraisījušas ziņas un fotoattēli par kādas brīvprātīgās organizācijas "Aizsardzības līga" dalībnieces lēmumu Igaunijas Neatkarības dienas parādē ierasties ar svastikas formas auskariem, informē Delfi.ee.
Igaunijas augstākās militārpersonas, to vidū arī aizsardzības ministrs Jirgens Ligi un Aizsardzības spēku virspavēlnieks Tarmo Keutss ir nākuši klajā ar paziņojumu, ka "totalitāro režīmu (PSRS, nacistiskās Vācijas un līdzīgu) simboliku izmantošana un izplatīšana Igaunijas armijā ir nepieļaujama".

Amatpersonas atgādina, ka saistībā ar šo gadījumu ir sākta izmeklēšana, un pēc tās veikšanas aizsardzības spēku virspavēlnieks pieņems attiecīgus administratīvus un disciplinārus lēmumus.

"Igaunijas armijas formastērpā nav iekļauti nekādi citi simboli vai zīmotnes papildus tām, ko apstiprinājusi Igaunijas valdība un kas nopelnītas, kalpojot Igaunijas aizsardzības spēkos. Citu valstu simbolu izmantošana kropļo un negatīvi ietekmē Igaunijas valsts labo vārdu," teikts paziņojumā.

Sākotnēji amatpersonas bija mēģinājušas attaisnot notikušo, apgalvojot, ka meitenes ausīs bija sena laimes zīme, kas bieži sastopama arī igauņu tautastērpos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!