Vīruss "Limbo" janvārī iztukšojis desmit Igaunijas "Hansapank" interneta bankas klientu kontus, informēja AS "Hansabanka" preses sekretāre Kristīne Jakubovska.
Pēc bankas pārstāves teiktā, patiesībai neatbilst iepriekš medijos izskanējusī informācija, ka vīruss būtu skāris vairākus simtus "Hansapank" kontu.

Kā ziņots, četras nedēļas pēc uzbrukuma "Hansapank" interneta bankas klientiem visas Igaunijas bankas kopīgi paziņoja, ka, sākot ar maiju, kodu karšu lietotāji interneta bankā dienas laikā varēs pārvietot ne vairāk kā 5000 kronu (225 latus), rakstīja laikraksts "Postimees".

Patlaban maksimālais limits ir 10 000 kronas (450 lati).

Stingrāku drošības pasākumu ieviešanu Igaunijas bankām licis apsvērt vīruss "Limbo".

Sākot ar šā gada maiju summas, kas pārsniedz 5000 kronas, interneta bankās varēs pārvietot, tikai izmantojot kodu kalkulatoru vai elektronisko identifikācijas karti. Turklāt "Hansapank" apstiprināja, ka tiem, kas izmantos identifikācijas karti, interneta bankā veiktie maksājumi turpmāk būs arī digitāli jāparaksta.

Banku savienības rīkotājdirektore Katrīna Taliherma apstiprināja, ka bankas pāris gadu laikā vēlas pārtraukt kodu karšu izmantošanu, taču galīgais lēmums vēl neesot pieņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!