Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien plkst.15:10 Igaunijas Aizsardzības ministrijas ēkā Tallinā atskanējuši vairāki šāvieni. Policija ielenkusi ēku un tajā iegājuši desmitiem bruņu vestēs tērpti likumsargi. Plkst. 17:25 paziņots, ka šāvējs izdarījis pašnāvību, neviens cits incidentā nav cietis, informē portāls "Delfi.ee".

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija no Latvijas Iekšlietu ministrijas liecināja, uzbrucējs bijis bijušais Igaunijas aizsardzības spēku priekšnieks, kurš iepriekš ir dienējis Afganistānā.

Tomēr vēlāk portālam "Delfi.ee" Igaunijas Valsts prokuratūrā pavēstīja, ka uzbrucējs ir Igaunijas pilsonis Karens Drambjans - 1954.gadā dzimis jurists, kas no Apvienotās kreisās partijas 2009.gadā kandidējis Mardu pilsētas domes vēlēšanās, bet netika ievēlēts.

Sākotnēji tika pieļauts, ka šavējs varētu būt militārpersona, tomēr tā izradījās nepareiza informācija, vēsta "delfi.ee".

Kā vēsta portāls, Drambjans dzimis Erevānā, Armēnijā, un iepriekš viņš nav bijis sodīts, lai gan bijis policijas redzeslokā. Igaunijas pilsonību viņš ieguva 1990.gadu sākumā.

Uzbrucējs iegājis ministrijas ēkā, bruņojies ar pistoli un divām sprāgstierīcēm. Šajā ēkā viņš saņēma divus ķīlniekus un, piedraudot ar nogalināšanu, uzveda ēkas otrajā stāvā, kur viņus atbrīvoja.

Sākotnējā informācija liecināja, ka, policijai mēģinot vīrieti aizturēt, viņš nošāvies ar pistoli, bet vēlāk tā precizēta, ka viņš nogalināts apšaudē.

Kā ziņots, pēc policijas ieiešanas ēkā plkst. 16:58 nograndis sprādziens un atskanējuši jauni šāvieni. Vēlāk ministrijā policistu pavadībā iegājuši ātrās palīdzības mediķi.

Igaunijas aizsardzības ministrs Marts Lārs paziņojis, ka situācija vēl ir neskaidra un ir par agru to komentēt.

Jau vēstīts, ka atbilstoši neoficiālai informācijai, šāvējs noturēja divus ķīlniekus. Policija ir paplašinājusi drošības zonu ap ēku. Neoficiāla informācija liecināja, ka apšaudē ir vismaz viens cietušais.

"Policija ir notikuma vietā un mēģina noskaidrot, kas noticis, vai ir cietušie. Teritorija ir ierobežota," iepriekš paziņojis Pihjas rajona prefektūras preses sekretārs.


Kā incidenta sākuma posmā novēroja portāls "Delfi", šāvējs atrodas ēkas iekšpusē. Apkārt ir daudz policistu, ieradusies ātrā palīdzība. Ministrijas darbinieki ir evakuēti.

Notikuma vietā ieradušies arī sapieri.  Aculiecinieki stāsta, ka ēkā ievests speciālais atmīnēšanas darbiem domātais robots.

Ministrijas preses sekretārs Peters Kuimets žurnālistiem sacījis, ka noticis ar drošību saistīts incidents, bet sīkākus komentārus sniegs policija.

Zināms, ka aizsardzības ministrs Marts Lārs notikuma brīdī nav bijis ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!