Noziedznieki no Igaunijas zog automašīnas visā Eiropā, atzīst Igaunijas policija. Policijas departamenta ģenerāldirektors Hari Tūls informēja, ka Igaunijas automašīnu zagļi izvērsuši savu noziedzīgo darbību un aktīvi nodarbojas ar zagto automašīnu nogādāšanu uz Krieviju un Spāniju.
Laikraksts "Eesti Paevaleht" ziņo, ka Igaunijas automašīnu zagšanas speciālisti "strādā" Zviedrijā, Vācijā un Spānijā.

Igaunijas policijas pārstāvis atzīst, ka Igaunija kļuvusi par tranzītvalsti, caur kuru zagtās automašīnas no Rietumeiropas tiek nogādātas Austrumeiropā.

Pagājušajā gadā Igaunijas policija aizturējusi divus grupējumus. Viens no tiem - Hillara Grunbauma vadītais - zagtās automašīnas no Rietumeiropas nogādājis Igaunijā. Otrs grupējums, kurā darbojās galvenokārt krievu tautības noziedznieki, zagtās automašīnas no Igaunijas nogādājis Krievijā.

Taču Igaunijas policijas panākumi nav aizkavējuši igauņu automašīnu zagļu biznesu citās valstīs.

Policijai radušās aizdomas, ka viens no noziedzīgā tranzīta organizatoriem dzīvo Igaunijā. Aizdomās turamais ir Abdre Hildebrands, kuru jau arestēja 1999.gadā, kad viņa garāžā atrada rietumvalstīs zagtas automašīnas.

Tomēr policijai neizdevās pierādīt, ka Hildebrands zinājis par mašīnu izcelsmi, tādēļ viņu atbrīvoja. Pierādījumus Hildebranda noziedzīgajai rīcībai neizdevās gūt arī no iespējamiem viņa padotajiem, kuri aizturēti uz Nīderlandes un Vācijas robežas ar zagtām automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!