Igaunijas celtniecības materiālu mazumtirdzniecības kompānijas "Fanaal" akcijas ir iegādājies Somijas lielākais tirdzniecības koncerns "Kesko OY", un "Fanaal" ar tā palīdzību vēlas nostiprināt pozīcijas Igaunijā un Latvijā.
"Kesko" piektdien noslēdzis līgumu par 98,4 procentu "Fanaal", kurai Igaunijā pieder celtniecības materiālu tirdzniecības tīkls "Ehitusmaailm", akciju iegādi.

Puses vienojušās neizpaust darījuma cenu, BNS teica "Fanaal" valdes priekšsēdis Pēters Raudseps. Uz tādiem pašiem nosacījumiem "Kesko" izteiks piedāvājumu mazajiem akcionāriem, kuriem piederošā daļa firmā "Fanaal" veido 1,6 procentus.

"Fanaal" pieder pieci "Ehitusmaailm" veikali Igaunijā un viens veikals Latvijā. Grupas apgrozījums pērn bija 755,7 miljoni igauņu kronu, peļņa - trīs miljoni kronu.

"Kesko" apvieno tādas pazīstamas preču zīmes Somijas mazumtirdzniecības sektorā kā "K-Kauppiaat", "Anttila", "Carrols" un "Citymarket". Grupas realizācijas apjoms 1999.gadā bija 6,1 miljards eiro un peļņa 1,3 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!