Lai gan ASV vēstniecība Tallinā pirmdien izplatīja brīdinājumu ASV pilsoņiem par teroristu uzbrukumu draudiem, Igaunijas Iekšlietu ministrija neredz iemeslu panikai. Tā terora akta iespējamību Igaunijā novērtējusi kā ļoti maz ticamu, otrdien vēsta laikraksts "Postimees".
"Mēs saņēmām brīdinājumu, analizējām to, pārbaudījām savu informāciju un izlēmām, ka teroristu draudi Igaunijā nav palielinājušies," sacīja Iekšlietu ministrijas iekšējās drošības vicekanclers Kalevs Timbergs. "Nav iemesla ielās izvest policijas papildspēkus vai pastiprināt modrību uz robežas. Cilvēki, guliet mierīgi!"

Tomēr Timbergs norādīja, ka katrs terora aktu drauds ir jāuztver ārkārtīgi nopietni. Viņš sacīja, ka šis brīdinājums bijis pirmais tik nopietnais signāls Igaunijai pēdējos gados.

Kā jau ziņots, ASV Valsts departaments svētdien brīdināja savus pilsoņus Skandināvijā un Baltijas valstīs būt īpaši modriem, it īpaši - lietojot sabiedrisko transportu, jo saņemti draudi par iespējamiem terora aktiem.

ASV vēstniecības Igaunijā preses pārstāvis un kultūras atašejs Tomass Hodžs pirmdien paziņoja, ka šis brīdinājums attiecas arī uz Igauniju.

Arī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar pēc Nacionālās Drošības padomes sēdes apliecināja, ka drošības iestāžu saņemtā informācija par iespējamajiem terorisma draudiem Latvijā ir operatīvi pārbaudīta un secināts, ka nav pamata ieviest īpašus drošības pasākumus.

"Te ir runa par varbūtībām, nevis noteiktībām," sacīja prezidente, "bija zināmā brīdī parādījusies informācija, kura potenciāli tādus varētu radīt, taču, izmeklējot šo informāciju, ir gūta pārliecība, ka šie draudi nav īpaši lielāki par tiem, kādi tie var būt jebkurā brīdī. Tomēr man ar nožēlu jāsaka, ka šobrīd laikam jebkurai valstij pasaulē ir jārēķinās ar to, ka starptautiskā terorisma draudi pastāv visur un neviens no tiem nav pasargāts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!